latinica  ћирилица
06/07/2017 |  20:11 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Пољска брука године - пјесма "Певај и скачи за Доналда Трампа!"(ВИДЕО)

За бламажу године, коју превазилази можда само пјесмица бивше чешке министарке у част радара америчког антиракетног штита, означен је данас у Варшави наступ с незаборавном кореографијом коју је у част америчког предсједника Доналда Трампа на државној телевизији извео један пољски пјевач.
Срамота године у Пољској - Фото: Screenshot/YouTube
Срамота године у ПољскојФото: Screenshot/YouTube

Анджеј Рошевич, познат по музичким хвалоспевима садашњој пољској конзервативној влади, а претходно совјетском вођи Михаилу Горбачову, компоновао је и написао на енглеском језику текст пјесме у част предсједника Трампа "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy" и заједно с партнерком отплесао је у јутарњем програму националне телевизије ТВП.

Пољаци на интернету примјећују да не знају да ли да плачу или да се смију римованом позиву Рошевича – „Пејвај и скачи за Доналда Трампа“ или да престану да плаћају претплату државној телевизији која је Рошевича пустила у програм.

На срећу Пољака, Трамп током свог кратког, 16-очасовног боравка у Варшави није могао да види клип у своју част, док је својевремено чешка министарка одбране Власта Парканова успјела да преда у руке америчком председнику Џорџу Бушу у Прагу 2007. године ЦД са пјесмом Добар дан, батаљоне звезда и пруга.

Бизарним стицајем околности, Парканова је у ту оду радару америчког антиракетног штита, који је требало да буде постављен у бази „Брди“ јужно од Прага, препјевала стари чехословачки комунистички хит Добар дан, мајоре Гагарине.

„Поручи свемиру, тамо међу звијездама, да ми желимо да живимо у миру са свима, али наш кројач је (ујка) Сем. Добар дан, радаре, једноставно велкам, коначно смо дочекали, добар дан, радаре, ја ти аплаудирам“, распјевала се тада чешка министарка, чија удворичка пјесмица је тада проглашена за чешку бруку године.

Извор: РТС