latinica  ћирилица
07/07/2017 |  09:17 ⇒ 08/07/2017 | 09:49 | Аутор: РТРС

Вимблдон ексклузивно на РТРС: Побједе Надала и Мареја, пораз Нишикорија

Јавни РТВ сервис Републике Српске једини у БиХ има ексклузивно право преноса мечева са Вимблдона. Уживајте у врхунском тенису и у наредним данима само на програму РТРС.
Вимблдон: Нишикори и Баутиста Агут (Илустрација: РТРС) -
Вимблдон: Нишикори и Баутиста Агут (Илустрација: РТРС)

Вимблдон - пети дан

Први меч између Јапанца Кеиа Нишикорија и Роберта Баутисте Агута из Шпаније заршен је побједом Шпанца. Агута је  међу 16 најбољих дошао славећи резултатом 3:1 (6:4, 7:6, 3:6 и 6:3). 

По завршетку овог сусрета одигран је меч између Марина Чилића и Американца Стива Џонсона. Чилић је до наредног кола стигао побједом од 3:0 по сетовима (6:4, 7:6, 6:4).

Претходно је одигран меч између Аљажа Бедена и Жила Милера. Милер је славио резултатом 3:0 (7:6, 7:5 и 6:4).

Беноа Пер је такође са 3:0 побиједио Јиржија Јановица.

Рафаел Надал побиједио је Руса Карена Качанова резултатом 3:0 (6:1, 6:4 и 7:6) и обезбиједио пласман у осмину финала. Од Аустралијан опена Шпанац није изгубио ниједан сет. 

Енди Мареј успио је у драматичном сусрету, послије два часа и 38 минута игре, да савлада Фабија Фоњинија у трећем колу Вимблдона – 6:2, 4:6, 6:1, 7:5.

Италијана је потенцилне каријере поново коштала 'глава', односно темперамент, пошто је у четвртом сету пропустио чак пет сет лопти, па је Британац 2:5 претворио у 7:5 и пролаз.

У конкурецнији дама даље иду Остапенко, Азаренка, Коњух, Халеп, Свитолина и Конта.

Српски тенисер Илија Бозољац одиграо је први дубл меч у главном жријебу Гренд слема послије пуних седам година и на најбољи могући начин најавио повратак.

Бозољац који је у пару са Флавиом Чиполом испао у квалификацијама, добио је шансу као "срећни добитник" да се врати на турнир и то је савршено искористио.

Њих двојица су послије преокрета савладали Маркоса Багдатиса и Малека Жазирија и дошли до друге рунде, 6:7, 6:2, 6:2, 6:2.

Потпуно нестварна прича стоји иза овог успјеха – након пораза у квалификацијама од Ниса и Санчића, Италијан је отпутовао у Рим, док је Србин остао у Лондону, јер тренира Јелену Јанковић.

Када је сазнао да постоји могућност да заиграју, звао је партнера који се вратио из Италије, па је због тога овај успјех још слађи.

Српски тенисер Новак Ђоковић играће сутра против Ернеста Гулбиса за пласман у осмину финала. Тај меч је други на централном терену, послије меча Радвањска-Бачински и можете га пратити на програму Телевизије Републике Српске.