latinica  ћирилица
07/07/2017 |  13:48 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Рускиња јуриша на свјетски рекорд: Ноге до крајника

Екатарина Лисина, бивша професионална кошаркашица из града Пензе, нада се да ће оборити Гинисов рекорд као жена са најдужим ногама на свијету.
Екатарина Лисина (Фото: Instagram page of Ekaterina Lisina) -
Екатарина Лисина (Фото: Instagram page of Ekaterina Lisina)

Тренутна власница рекорда је још једна бивша руска кошаркашка репрезентативка. Светланинин рекорд износи 132 центиметра, а верификован је у Торемолиносу, у Шпанији у јулу 2008. године

Двадесетдеветогодишња Екатарина званично има и најдуже стопало у Русији од 30,5 центиметара и одговара јој број обуће 47.
Екатарина покушава да обори Гинисов рекорд као жена са најдужим ногама на свијету.
 
Екатаринине ноге су дуге 133 центиметра што је за центиметар више од тренутног свјетског рекорда.
 
Бивша кошаркашица је манекенка и мама. Њено дијете има шест година.
 
"Имала сам много неугодности у пубертету. Мислила сам да момци не желе да комуницирају са мном зато што сам превисока. Била сам узнемирена и жељела сам да се смањим", рекла је Екатарина за руско издање "Метроа".
 
Убрзо је схватила да је висина предност у спорту. "Кошарка је промијенила све. Кад сам напунила 15 година потписала сам први професионални уговор. Почела сам да комуницирам са високим девојкама и момцима. Коначно, кад сам напунила 19, схватила сам да је моја висина врлина, а не мана и да ме људи воле и да имам много обожавалаца", каже кошаркашица.

Извор: Спутник