latinica  ћирилица
09/07/2017 |  14:30 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Денис Шулић нови предсједник Младих социјалдемократа (ВИДЕО)

Денис Шулић изабран је данас за предсједника Младих социјалдемократа а Петом сабору који је одржан на Јахорини.
Денис Шулић - Фото: СРНА
Денис ШулићФото: СРНА

Сабору је присуствовао и предсједник СНСД-а Милорад Додик, који је оцијено да је ово била манифестација јединства, одлучности и енергије коју носи младост.

"Јединство се огледа у чињеници да смо, и поред веома захтјевног поступка избора кандидата, имали по једног кандидата за предсједника, замјеника, генералног секретара", истакао је Додик.

Додик је новинарима рекао да СНСД покушава да на изборним листама има што више младих кандидата.

"Можемо да се похвалимо да из редова МСД-а имамо начелнике Сребренице и Вукосавља, а и Дарко Томаш је тек изашао из младих", подсјетио је Додик и додао да СНСД има највећи број младих на одборничким мјестима у Републици Српској, можда више него што неке странке уопште имају одборника.

Додик је поновио да СНСД на наредним изборима жели да оствари добар резултат.

"Наш циљ је више од 50 одсто гласова и вјерујемо да ћемо, и поред низа оних који ће покушати да се с нама такмиче, што је легитимно, па и поред оних који ће покушати на различите начине да нас оспоре, својом оганизацијом досегнути овај проценат", нагласио је лидер СНСД-а.

Он је додао да СНСД има за циљ и да његови кандидати освоје мјесто предсједника Српске и члана Предсједништва БиХ, што би потврдило да ова странка није случајно побјеђивала на досадашњим изборима.

"Од 2006. године на седам избора смо побиједили. Можда је био 2014. неки мали пад, али су прошли избори показали рехабилитацију улоге СНСД-а на политичкој и јавној сцени у Републици Српској", закључио је Додик и честитао новоизабраном руководству МСД-а.

Данас изабрани предсједник МСД-а Денис Шулић рекао је да је на новој генерацији да настави оно докле су дошле претходне генерације ове организације.

"На нама је да ширимо организацију и укључујемо нове људе", навео је Шулић и истакао да је Сабор показао јачину и снагу младих СНСД-а.

Сабору МСД-а, који крајем године пуни 20 година, присуствовало је 327 делегата.

Новоизабранима предстоји одговоран задатак. Сачувати оно што су њихови претходници остварили у протеклих 20 година. Остати на врху!