latinica  ћирилица
12/07/2017 |  14:25 | Аутор: РТРС

Милојевић: Очекује нас тежак пут у Казахстан

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да су сви фудбалери који иду у Казахстан спремни да играју и да екипа и јавност треба да прихвате да ће пут бити веома напоран.
Владан Милојевић - Фото: nezavisne novine
Владан МилојевићФото: nezavisne novine

"Сви који путују су спремни да играју. Има много фактора који ће одлучити који ћу тим извести. Имам максимално повјерење у све играче и ко год буде у тиму, не сумњам да ће да оправда моје повјерење. Брине ме само физичка спрема", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у четвртак гостовати Иртишу у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европа. Црвено-бијелима слиједи напорни, вишечасновни пут, који ће трајати више од седам сати.

"Највише се прича о том путу који сигурно није лак. То је једноставно тако и морамо то да прихватимо. Мислим да ћемо по том питању бити максимално спремни и не желимо да нам мисли оду у неку другу страну. Идемо касно и спремаћемо се као да се игра у нашој временској зони. Временска разлика изазива шокове у организму које не можете да контролишете", казао је Милојевић.

Странци Гелор Канга, Ричмонд Боаћи, Абрахам Фримпонг и Џон Руис су имали проблема са визама и било је упитно да ли ће ићи у Казахстан, али ће они ипак бити у тиму.

"Они би стварно имали одисеју да су кренули сами редовним линијама. Могли би да путују и три дана, спремни су били све да прихвате. Није било незадовољства, прихватили би сваку одлуку као прави професионалци. То ме веома радује јер су схватили каква је ситуација", рекао је Милојевић.

Звезда у Казахстан неће водити Александра Пешића, али ће путовати Срђан Бабић и Бранко Јовичић.

"Пешић и Бабић су дошли и неће путовати јер физички нису спремни, док је Јовичић у пуном ритму и дошао је из максималног тренажног процеса и код њега нема никаквих проблема", навео је тренер црвено-бијелих.

Он је имао само ријечи хвале за Иртиш, који је у јеку сезоне и већ је имао око 20 утакмица.

"Иртиш је добра екипа, у врху казахстанског фудбала и у сваком тренутку зна шта хоће. Краси их руски модел игре, тврдо, дисциплиновано", казао је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде Вујадин Савић и Бранко Јовичић рекли су да морају озбиљно да схвате Иртиш јер само тако могу да елиминишу екипу из Павлодара.

"Противник није нимало наиван, морамо максимално озбиљно да га схватимо јер једино тако нећемо имати проблема", рекао је Вујадин Савић новинарима на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута за Казахстан.

"Очекује нас дуго путовање, али и вјештачка трава на коју много играча овде није навикло. Ја сам колико - толико навикао јер док сам био у Шерифу, играо сам против неколико екипа на тој подлози", казао је Савић. Он је похвалио атмосферу у екипи, за коју је рекао да је "изванредна" и "једна од бољих коју је имао, а био је у много клубова".

Новајлија у екипи Црвене звезде Бранко Јовичић рекао је да његов тим чека тешка утакмица.

"Вриједно смо радили, анализирали противника. Ради се о веома квалитетној и дисциплинованој екипи. Чека нас и стварно дуг пут, али шта је, ту је. Треба да скупимо снаге да одиграмо добру утакмицу у Павлодару", рекао је Јовичић.

Попут Савића, Јовичић је похвалио атмосферу у екипи и истакао да су га саиграчи лијепо примили.

"Даћу максимум на сваком тренингу и утакмици како бих оправдао очекивања", казао је Јовичић.

Утакмица у Павлодару почеће у 16.00 по средњоевропском времену.

Извор: РТС