latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:20 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Шта Европска мрежа предузетништва Српске омогућава привредницима? (ВИДЕО)

Европска мрежа предузетништва Реоублике Српске омогућава привредницима, прије свега малим и средњим предузећима, лакше и брже увезивање на европском тржишту.
Мала и средња предузећа - Фото: РТРС
Мала и средња предузећаФото: РТРС

Које све олакшице ова мрежа пружа и како заинтересовани предузетници могу да их искористе, објашњено је на презентацији у Требињу.

Ријеч је о пројекту који заинтересованим предузетницима треба да помогне у јачању конкурентности, и олакша и убрза пословно повезивање, јер се услуге мреже користе у укупно 70 земаља. 

- Основне предности су лакше оставривање сарадње, на примјер путм предтсављања бесплатног пословног профила на порталу - каже виши стручни сарадник у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа Дејан Шешлија.

На презентацији у Требињу са предностима које Европска мрежа предузетништва пружа, упознали су се представници неколико фирми из херцеговачке регије. 

- Ми смо позвали оне за које смо претпоставили да би им овакво увезивање користило - додао је директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Требиње Дражен Бошковић.

Поједини су већ заинтересовани да искористе могућности и пословну подршку коју могу добити на овај начин.

- То је једна користан алат. Ми смо заинтересовани за тржиште регије и управо на тај начин ћемо лакше приступити - истакао је директор предузећа "Херцег мед" Требиње Зоран Јакшић.

У Европску мрежу предузетништва Републике Српске увезани су Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Привредна комора, универзитети у Источном Сарајеву и Бањалуци и Иновациони центар из Бањалуке.