latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:47 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Бањалуку и Приједор прошле ноћи захватило јако невријеме

Након високих температура Бањалуку и Приједор прошле ноћи захватило је јако невријеме.
Невријеме - Бањалука - Фото: РТРС
Невријеме - БањалукаФото: РТРС

У највећем граду Српске веће штете није било, док је у Приједору вјетар ломио дрвеће и изазвао прекид у снабдијевању електричном енергијом.

 У Приједору вјетар је чупао дрвеће, а у једном дијелу градских и сеоских насеља изазвао је кварове и прекиде у снабдијевању електричном енергијом . Већина кварова, кажу у приједорској електродистрибуцији, је отклоњена, док ће у осталим насељима снабдијевање струјом бити нормализовано током дана. 

- За сад још увијек мислим да је то при крају подручје од Шурковца до Илићке подручје Драготиње већ је при крају и подручје Потркозарја које је тренутно без напона дио кварова је већ ријешен - рекао је руководилац Службе техничких послова у "Електродистрибуцији" Приједор Драшко Љубичић.

Ново погоршање времена са обилнијим падавинама и падом температуре, метеоролози најављују за викенд.

- Знатни пад температуре посебно овде код нас на западу, а на крајњем истоку и сјевероиистоку ће оне још бити око 30, а овдје ће бити негдје око 25 - изјавио је метереолог Игор Ковачић.

Осим невремена, Бањалука већ неколико дана има проблем са нерационалном потрошњом воде. Иако су на снази мјере штедње, у "Водоводу" истичу да је потрошња у граду повећана за 30 одсто, а у приградским насељима потрошња је још већа.

- На овим подручјима је значајнао повећања потрошња са резервоара тузњице 50 одсто у неким селима и до 65 одсто - нагласила је директорка "Водовода" Бањалука Бранка Трнинић.

У комуналној полицији поручују- конторлисаћемо потрошњу воде.

- Обично ће се то дешавати у јутарњим сатима када ћемо покушати да утврдимо ко су ти људи који нерационално троше - поручио је начелник Комуналне полиције Миленко Летић.

Грађанима који се не буду придржавали мјера штедње, у комуналној полицији кажу, могли би добити казну од 100 до 1000 марака.