latinica  ћирилица
12/07/2017 |  16:08 | Аутор: РТРС

Прихватити да су осим Бошњака страдали и Срби и Хрвати

Потпредсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић поручио је данас са Залазја код Сребренице да нема приче о заједничком државном концепту све док међународна заједница, јавност и бошњачки члан Предсједништва БиХ не прихвате да су осим Бошњака у овој земљи страдали и Срби и Хрвати.
Радомир Павловић  - полагање вијенаца - Фото: СРНА
Радомир Павловић - полагање вијенацаФото: СРНА

"Залазје је један од примјера напада и покоља у српским селима на велике православне празнике као што су Петровдан и други", рекао је Павловић.

Он је подсјетио да су припадници такозване Армије БиХ организовано и систематски вршили етничко чишћење, прогон и убијање Срба на свиреп начин с циљем да се реализује "Исламска декларација" Алије Изетбеговића о унитарној БиХ у којој није било мјеста за Србе, које је требало протјерати.

"То потврђује податак да су муслиманске снаге 1992. године нападале и систематски уништиле 56 српских села у сребреничкој општини убијајући и уништавајући све што је српско, а за око 3.500 српских жртава у средњем Подрињу ниједан Бошњак није одговарао", истакао је Павловић.

Према његовој оцјени Међународни суд у Хагу био је пристрасан као и правосуђе у БиХ.

"Инсистираћемо преко земаља `контакт групе` и других великих сила да се формира други суд, као што је био суд, који је судио нацистима након Другог свјетског рата, и да тај суд процесуира све починиоце злочина у БиХ", навео је Павловић.

Извор: Срна