latinica  ћирилица
12/07/2017 |  16:46 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Брнабић и Заев о економској сарадњи двије земље

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић и премијер Македоније Зоран Заев истакли су током састанка у Трсту спремност за његовање добрих односа двије земље и економско повезивање.
Трст: Брнабић - Заев - Фото: СРНА
Трст: Брнабић - ЗаевФото: СРНА

Брнабићева је представила успјех који је претходна влада Србије постигла у покретању економског раста и велики допринос који је дала у успостављању регионалне стабилности, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

"Економска сарадња земаља западног Балкана позитивно ће утицати на политичку стабилност у региону, која је основа за сваки даљи раст и напредовање целог региона", рекла је Брнабићева.

Она је додала да могућности за економско повезивање земаља види у дигитализацији, оснаживању ИТ сектора и јачању стартап и иновативне заједнице, што је снажна порука младима, који у томе виде развојну шансу.

Брнабићева је посебно истакла значај повезивања локалних самоуправа и инфраструктурно повезивање земаља западног Балкана.

Састанку су присуствовали и министри спољних послова Србије и Македоније, Ивица Дачић и Никола Димитров.

Брнабићева се раније састала са представницима Свјетске банке, који су је обавијестили да су спремни да финансирају пројекте у Србији који се односе на дјеловање у случајевима проглашења ванредне ситуације.

Извор:  Срна