latinica  ћирилица
12/07/2017 |  17:44 | Аутор: РТРС

Лаушевић, Трифуновић и Цветковић у филму "Воља синовљева"

Глумци Жарко Лаушевић, Сергеј Трифуновић и Светозар Цветковић, само су нека од звучних глумачких имена која ће на више локација у Бору снимати филм "Воља синовљева", у режији Немање Ћеранића, најавили су продуценти.
Жарко Лаушевић (Фото: Соња Абрамовић) -
Жарко Лаушевић (Фото: Соња Абрамовић)

Дио филма, чији жанр аутори оцјењују као први дио филмског хита "Побјеснели Макс", биће снимљен у кругу РТБ-а Бор већ овог и идућег мјесеца, речено је на пријему за чланове филмске екипе и продуцентске куће Саламандер Медиа из Београда.

- Бор није онакав каквим га други замишљају. Град је прелијеп, има пуно зеленила, и у њему нема дима - рекао је продуцент Петар Шапић.

Редитељ Ћеранић истиче је да је "Воља синовљева" филм са елементима освете.

- То је прича о добру и злу од искона до данас, све остало видјећете кад филм буде завршен. Радња се дешава недуго након постапокалиптичног периода и подсјећа помало на први дио филма "Побјеснели Макс". Драго ми је што једну такву холивудску причу можемо да доведемо у српску кинематографију, а свакако и што окупља звучна имена попут Жарка Лаушевића, Сергеја Трифуновића и Светозара Цветковића. Потрудићемо се да претпремијера буде у Бору, гдје ћемо, у граду и околини, снимити готово све кадрове - рекао је Ћеранић.

Снимаће се сцене из обичног живота, са улица Бора, са пијаце, биће представљен и дио града гдје заправо измишљени лик и живи, али биће и драматичних сцена попут јурњаве аутомобилима.

Снимање филма су подржали Министарство културе и информисања, Филмски центар Србије и Рударско-топионичарски басен Бор.

Извор: Блиц