latinica  ћирилица
12/07/2017 |  18:12 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Говедарица: Многи леђима затворили врата странке (ВИДЕО)

Централну прославу Петровдана, своје крсне славе, Српска демократска странка обиљежила је данас у Требињу.
Крсна слава СДС-а - Фото: РТРС
Крсна слава СДС-аФото: РТРС

Поред бројних званица, крсној слави присуствовали су представници коалиционих странака ПДП-а и НДП-а, и странака из Србије. У вријеме оснивања, прије двадесет седам година, СДС није дозволио угњетавање српског народа од стране муслимана и Хрвата, рекао је Вукота Говедарица, предсједник СДС-а.

СДС је уставотворна странка, и учествујући у стварању Републике Српске, рекао је Говедарица, Република Српска има институције, које јој дају све прерогативе државности. Двадесет седам година није мали период, а странка је прошла кроз бројне недаће.

- СДС је једина странка и политичка организација, која је старија од Републике Српске, и можда ће се други љутнути, када кажемо да је СДС створила Републику Српску - додао је Говедарица.

СДС се спрема за изборе, али ће консолидација странке трајати још мјесец-два. Турбуленције, послије унутарстраначких избора, трају у бројним локалним одборима. Најсвјежији примјер из Вишеграда. Након што је јуче један одборник напустио клуб СДС-а, данас су три члана прешла у СНС.

- Из разлога незадовољства и приватизације странке, гдје се фаворизује нерад. Сви који су радили у мјесним одборима, сви су шиканирани - истакао је бивши члан СДС-а Драго Продан.

- Знам да су ови људи пуно значили за СДС. Сада ће код нас бити ангажовани, радити у мјесним одборима - рекао је предсједник ОО СНС Вишеград Миладин Милићевић.

Говедарица је, поводом одласка појединих чланова из странке, истакао да су врата СДС-а отворена свима који мисле да допринесу развоју и стабилности странке, додавши да су "многи та врата леђима затварали".

На директно питање о стању у странци Говедарица је избјегао одговор. 

- То је проблем свих људи који су у народу познати као прелетачи - сматра Говедарица.

Претходних дана потресе у СДС-у изазвало је и напуштање чланства у Фочи, али и даље неријешена криза у Градишци.