latinica  ћирилица
12/07/2017 |  21:22 | Аутор: РТРС

Брнабић: Србија доказала посвећеност регионалној сарадњи

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је у Трсту да је Берлински процес веома важан за регионалну сарадњу и европске интеграције региона, те да је Србија искрено посвећена регионалној сарадњи, што је доказала у посљедње три године.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Ова влада наставиће да инсистира на томе и добро је што је мој мандат почео са берлинским процесом и састанцима које сам имала овде - рекла је Брнабић.

Према њеним ријечима, закључци су да треба да се наставе и убрзају договорени пројекти.

- Србија је урадила највише и то је препознато од партнера у ЕУ, битна нам је инфраструктура, економска сарадња, основана је регионална привредна комора, биће добро да се привредници повезују и то иде лакше него политика - додала је Брнабићева.

Она се на маргинама Самита у Трсту састала са канцеларом Њемачке Ангелом Меркел, са којом се сагласила да дигитализација, покретање иновација и стартап фирме могу бити нова перспектива земаља западног Балкана.

На састанку је разговарано о евроинтеграцијама Србије, корацима које предузима на путу ка чланству у ЕУ и резултатима економских реформи и фискалној консолидацији у претходном периоду, јавили су београдски медији.

Брнабићева је разговала и са словеначким премијером Миром Цераром.

Извор: СРНА