latinica  ћирилица
13/07/2017 |  11:29 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Пријетња бомбом док се Реал и Јунајтед свађају

Због бомбашке пријетње протекле ноћи је евакуисан студентски кампус универзитета УКЛА, где тренирају фудбалери Реал Мадрида и Манчестер Јунајтеда.
Реал Мадрид - Манчестер Јунајтед - Фото: Screenshot
Реал Мадрид - Манчестер ЈунајтедФото: Screenshot

Инцидент се догодио око 22 часа по локалном времену у Лос Анђелесу, када није било присутних представника шпанског и енглеског клуба у тренинг центру.

Како преносе локални медији, најмање три студентске резиденције су евакуисане у близини Дрејк стадиона.

Калифорнијска полиција је претражила околину уз помоћ паса за проналазак експлозива, али ништа није откривено, док је портпарол УКЛА истакао да је кампус евакуисан из предострожности.

Представници Реала и Јунајтеда су били присутни у објектима универзитета у уторак, док су играчи Јунајтеда тренирали на Дрејк стадиону, послије сукоба два клуба којој страни ће припасти бољи услови.

Два великана тренирају на дневном нивоу на теренима УКЛА, али је екипа Жозеа Муриња стигла прије тима Зинедина Зидана, па им је припао термин на импресивном стадиону, док је шампион Европе радио на помоћном терену.

Клубови су се сукобили и у вези са хотелима у којима су смјештени, оба су жељела у популарни Беверли Вилшир на Родео Драјву на Беверли Хилсу.

Два тима имаће међусобни окршај и на терену, пријатељски меч Реала и Јунајтеда је на програму на Левис стадиону у Санта Клари 23. јула.

Касније Реал игра са Барселоном у Вашингтону, док ће се Реал вратити у Лос Анђелес и играти са другим клубом из Манечестера, Ситијем.

Окршај "краљевића" и "ђавола" у Калифорнији ће бити предигра за УЕФА Суперкуп који је на програму 8. августа у Скопљу.

Извор: Б92