latinica  ћирилица
13/07/2017 |  13:29 | Аутор: РТРС

Влада ФБиХ - Измјенити законе у складу са одлукама уставних судова

Влада Федерације БиХ прихватила је данас информацију о стању извршења одлука уставних судова БиХ и ФБиХ и задужила ресорна министарства да у оквиру својих надлежности хитно предложе измјене закона у складу са ставовима израженим у одлукама.

Федерални премијер Фадил Новалић задужен је да се обрати Парламенту ФБиХ са захтјевом да процедура доношења закона, који су обухваћени одлукама Уставног суда БиХ и Уставног суда ФБиХ, буде окончана у најкраћем року, саопштено је из Владе ФБиХ.

На сједници, која је одржана у Мостару, усвојена је информација о реализацији активности о успостављању једношалтерског система и електронске регистрације са приједлогом Акционог плана.

Акциони план дефинише активности, њихове носиоце и рокове спровођења за обезбјеђење несметане реализације мјера на успостављању једношалтерског система, те предвиђа успостављање механизама координације, као и мониторинга и надзора над спровођењем комплетног пројекта.

Овим планом уводи се систем редовног извјештавања о напретку у реализацији активности, као и кључни елементи у вези са начином измјена и допуна Акционог плана.

Влада ФБиХ утврдила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о фискалним системима с циљем смањења "сиве економије".

До краја године је продужена примјена Одлуке о спровођењу мјера за смањење трошкова електричне енергије домаћинствима и стимулацији енергетске ефикасности.

Извор: Срна