latinica  ћирилица
13/07/2017 |  14:21 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Осипања у бањалучком НДП-у! (ВИДЕО)

Нова осипања НДП-ових одборника у Бањалуци. Након Драгана Талића, странку је напустио и Владимир Мирошљевић.
НДП - Фото: РТРС
НДПФото: РТРС

Оптужио је руководство НДП-а да занемарују потребе чланства и грађана, и да ради за личне интересе. Истом мјером узвраћају из НДП-а, и траже да врате мандате

Већ дуже, а посебно након локалних избора све је теже наћи часне мотиве за останак у НДП, наводи Владимир Мирошљевић у писму НДП-у. 

- Нисам био склон изласку из странке, али након саопштења руководства НДП-а којим се на подао начин дисквалификује господин Драган Талић, а прави проблеми и узроци се 'гурају под тепих', одлучио сам да је вријеме да и ја напустим такву странку - навео је Мирошљевић.

У НДП-у нисмо успјели да постигнемо довољно за наше чланове и људе који су вјеровали у нас, каже Драган Талић. О даљем дјеловању још не жели да говори, али признаје да разговарају са колегама у скупштини.

- Да ли ће то бити кроз нови клуб, или удруживањем са неком другом партијом ћемо видјети и донијећемо одлуку, а даље наше дјелоање биће у складу са оним како смо до сада радили - истакао је Талић.

Из НДП-а Мирошљевића и Талића позивају да врате одборнички мандат.

- Он и Драган Талић су напустили НДП да би остварили личне интересе попуњавајући мјеста одборничке групе Будимира Балабана у ДНС-у која је одбачена од стране ДНС-а у Бања Луци како би ДНС у владајућој коалицији задржао досадашње позициције - поручују из НДП-а.

Одласком Талића и Мирошљевића, клуб НДП-а у бањалучкој скупштини је преполовљен. Сада имају два одборника.