latinica  ћирилица
13/07/2017 |  15:55 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Приједор: У посјети делегација турских привредника

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић угостио је данас делегацију привредника из Турске на чијем је челу био почасни генерални конзул БиХ у Измиру Кемал Бајсак.
Приједор - Ђаковић угостио делегацију привредника из Турске - Фото: СРНА
Приједор - Ђаковић угостио делегацију привредника из ТурскеФото: СРНА

Ђаковић је новинарима након пријема изјавио да је ово била још једна прилика да се потврди пријатељство града Приједора и турског града Манисе, чијем је братимљењу помогао управо Бајсак.

"Теме разговора биле су културна, спортска сарадња, али и започети разговори о потенцијалној привредној сарадњи гдје бисмо између наша два града, али и са Измиром, успоставили и економске односе и сарадњу између привредника", рекао је Ђаковић.

Почасни конзул Кемал Бајсак, привредник поријеклом из Љубиња који као припадник четврте генерације његове породице живи у Турској, изјавио је новинарима да је у посјети БиХ, па и Приједору била једна велика привредна делегација која се упознала о овдашњим економским приликама.

"Овдје смо да направимо корак даље у досадашњој сарадњи Приједора и Манисе и да се чланови делегације упознају о могућностима града Приједора и да их могу што боље представити када се врате у Турску, а све с циљем инвестирања у овдашњу привреду", рекао је Бајсак.

У посјети Приједору данас је била делегација од педесетак привредника и чланова Федерације удружења културе БиХ у Турској.

Извор: СРНА