latinica  ћирилица
13/07/2017 |  19:17 ⇒ 14/07/2017 | 09:03 | Аутор: РТРС

"Поносан сам што сам био члан комисије за референдум"

Члан Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске, Драгољуб Рељић, изјавио је Срни да је поносан што је радио у тој комисији, која је поступала по закону.
Драгољуб Рељић - Фото: РТРС
Драгољуб РељићФото: РТРС

"Поносан сам што сам радио у тој комисији, што смо показали да Република Српска има демократски капацитет да организује и спроведе референдум, што је 680.000 грађана изашло, изјаснило се и није био ниједан инцидент", истакао је Рељић.

Према његовим ријечима, Комисија је радила у складу са законом и спровела референдум на начин како је именована од Народне скупштине Републике Српске и да је увјерен да ће у вези са оптужницом Тужилаштва БиХ бити доказано да не постоји никаква одговорност чланова ове комисије.

Он је додао да га оптужница није изненадила јер је очигледно ријеч о политичком процесу, али га је изненадило то што је прво достављена медијима, а не онима који су оптужени. Напоменуо је да Републичка комисија за спровођење референдума о Дану Републике Српске никада није добила, ни расправљала о привременој мјери Уставног суда, нити је он икада њу доставио Комисији.

"Оптужују нас да смо починили кривично дјело неизвршавања одлуке Уставног суда БиХ, члана 239 КЗ БиХ, а заборављају чињеницу да Комисија не може, нити је надлежна да изврши одлуку Уставног суда", додао је Рељић.

Извор. СРНА