latinica  ћирилица
14/07/2017 |  08:28 ⇒ 10:21 | Аутор: РТРС

Из Грчке у Београд стигла двојица Срба пуштена уз кауцију

Двојица држављана Србије Ненад Јовановић и Синиша Петровић, који су пуштени уз кауцију из притвора на грчком острву Закинтос гдје су осумњичени за учешће у убиству америчког студента, стигли су у Београд и на путу су својим кућама на југу Србије.
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr) -
Хапшење на Закинтосу (Фото: kathimerini.gr)

Јовановић је из мјеста Речица, а Петровић из Житног Потока.

Информацију је потврдио Ненадов отац Љубиша Јовановић, који је кратко рекао да му се син јавио са аеродрома у Београду, јавио је "Блиц".

"Само ми је рекао да су слетјели на аеродром. Вјерујте ми да сам још увијек под стресом и да сам претходних дана смршао десетак килограма. Већ сам био болестан, а сада ми се стање још више погоршало", рекао је Јовановић.

Тројици држављана Србије оптужених за групно убиство с предумишљајем америчког студента на Закинтосу у Грчкој, одобрено је да се бране са слободе, уз кауцију од по 5.000 евра, објавили су грчки медији.

Петорици ухапшених, међу којима је један Грк, један Србин из БиХ са британским пасошем и тројица српских држављана, одређен је притвор до 18 мјесеци.

О судбини још једног српског држављанина, који је јуче дао исказ у своју одбрану, биће одлучено данас.

Они ће бити пребачени у затвор, у мјесту Авлона, педесетак километара сјеверно од Атине.

Комерцијална грчка телевизијска станица "Антена" објавила је да је разјашњено да није било националистичких нити расистичких мотива за убиство.

Исти извор наводи да би истражни судија за неке од ухапшених могао да предложи државном тужиоцу и најтежу казну коју познаје грчко правосуђе - доживотну робију, јер је злочин оквалификован и као планирано, односно организовано убиство.

Укупно девет особа је ухапшено због учествовања у тучи на Закинтосу, у којој је убијен амерички држављанин, од чега су седам осумњичених држављани Србије.

Сумња се да је најмање 15 особа задало ударце несрећном младићу од којих је неколико удараца било фатално.

Извор: Срна