latinica  ћирилица
14/07/2017 |  08:46 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Почели "Требињски дани фотографије" (ВИДЕО)

У Музеју Херцеговине у Требињу отворена је изложба фотографија чланова Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ.
Изложба фотографија (Требињски дани фотографије) - Фото: СРНА
Изложба фотографија (Требињски дани фотографије)Фото: СРНА

Изложбом под називом "Фото БиХ 2017" почели су "Требињски дани фотографије", које већ осму годину организује Фото-кино клуб Требиње.

Начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић рекао је да Фото-кино клуб кроз свој рад афирмише и град Требиње, због чега Градска управа подржава и високо цијени његову улогу у ширењу културе.

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић истакао је да је изложба сваке године добија на већем квалитету и да је овогодишња искорак у односу на прошлу годину.

Он је напоменуо да су Требињци синоћ имали прилику да погледају око 100 фотографија 50 аутора, међу којима су награђене Драгана Проле у колор техници и Срђана Дунђеровића у црно-бијелој техници.



Чланови Фото-кино клуба Требиње Нермин Смајић са фотографијом "Зуб времена" освојио је другу награду у конкуренцији монохром фотографија, док је у истој категорији Радоје Елез, фотограф прве класе, добио похвалу за фотографију "Брко".

На изложби су представљени и радови чланова Фото-кино клуба Требиње Предрага Муцовића, Душана Вуковића, Синише Станишића и Радована Дангубића.

Из Фото-кино клуба Требиње најавили су да ће у оквиру овогодишњих Дана фотографије током јула и августа бити приређено више фото-изложби, као и школа фотографије.

"Требињски дани фотографије" одржавају се у оквиру манифестације "Требињско културно љето".

Извор: СРНА