latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:33 | Аутор: РТРС

Звиздић: За економски напредак БиХ кључне нове инвестиције

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић разговарао је данас у Сарајеву са предсједником управе кинеске компаније "ЦРРЦ урбан трафик Кфт" Гу Јифенгом и власником "АСА превент групације" Нијазом Хастором о инвестирању у БиХ, са посебним акцентом на саобраћајни сектор.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је Звиздић истакао да су за економски напредак БиХ кључне нове инвестиције и изразио задовољство сарадњом Кине и БиХ.

Он је истакао је да БиХ већ сарађује са кинеским фирмама и да постоји спремност за унапређење сарадње у многим областима, а посебно у сектору саобраћајне инфраструктуре.

Звиздић је нагласио задовољство чињеницом да компанија ЦРРЦ намјерава инвестирати у БиХ и радити са домаћим успјешним компанијама.

Гу је рекао да су у БиХ препознали простор за нове инвестиције и изразио задовољство успостављањем сарадње са "АСА превент групацијом".

Он је рекао да сарадња БиХ и Кине може допринијети развоју западног Балкана.

Хастор је рекао да довођење једног од највећих инвеститора из Кине представља допринос развоју привреде у БиХ и јачању инфраструктуре која је кључна за привлачење нових инвестиција.

Извор: СРНА