latinica  ћирилица
14/07/2017 |  18:08 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Чубриловић отворио Ауто-рели "Козара-Сутјеска 2017"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић отворио је данас у Бањалуци манифестацију Ауто-рели "Козара-Сутјеска 2017", која је окупила више од 100 такмичара.
Бањалука - Чубриловић отворио манифестацију Ауто-рели "Козара-Сутјеска 2017" - Фото: СРНА
Бањалука - Чубриловић отворио манифестацију Ауто-рели "Козара-Сутјеска 2017"Фото: СРНА

Чубриловић је рекао да је ово добра манифестација која промовише безбједност у саобраћају, али и туризам.

Он је истакао да је Ауто-мото савез Републике Српске, који је организатор, институција која током године спроводи низ корисних манифестација, попут предавања у школама.

Напомињући да се на путевима Српске годишње региструје велики број погинулих, Чубриловић је новинарима у Бањалуци рекао да се спровођењем Стратегије Стратегију за безбједност саобраћаја, коју је усвојила Народна скупштина, може много учинити на побољшању безбједности на путевима Српске.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да ова манифестација баштини традицију из бивше Југославије, те да повезује два национална парка.

"Учесницима, који ће провјеравати такмичарске способности, али и знање и поштовање прописа, желим успјех", рекао је Трнинић и честитао АМС-у, који обиљежава 25 година постојања.

Генерални секретар АМС-а Српске Ранко Бабић рекао је да је суштина манифестације повезивање Републике Српске, али и дружење, те провјера возачког знања и вјештине.

"Вечерас ћемо на Козари прогласити побједника прве етапе, а ујутру ћемо кренути према Тјентишту", рекао је Бабић.

Он је навео да су учесници из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске и Србије.

Ова саобраћајно-превентивна манифестација, са традицијом дугом 51 годину, биће завршена у недјељу, 16. јула на платоу Националног парка "Сутјеска".

Извор: Срна