latinica  ћирилица
15/07/2017 |  09:42 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Каран: Измишљено кривично дјело, побиједиће Српска

Предсједник Републичке комисије за провођење референдума о Дану Републике Српске Синиша Каран изјавио је да је Тужилаштво БиХ измислило кривично дјело подижући оптужницу против четири члана ове комисије, те поручио да ће Српска, ако дође до суђења на основу те оптужнице изаћи као побједник.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

"Овдје је ријеч о измишљеном кривичном дјелу за које се не зна ни када је почело, ни којим радњама се завршава, када је завршено, ни ко га чини", истакао је Каран.

Он је за Глас Српске рекао, да се поново показало да су неуставне и наметнуте институције БиХ, посебно правосудне, потпуно у функцији пројекта међународне заједнице изградње неуставне БиХ разградњом уставне Републике Српске.

"Најгоре је да они којима су пуна уста БиХ заправо нису свјесни да су заговорници ограничене БиХ која је класични протекторат у данашње вријеме. Суштина наших критика на рачун правосудног система је то да својим одлукама креирају БиХ, а не баве се правом и правдом, а то што раде је искључиво на штету једног народа и ентитета", додао је Каран.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Синише Карана, Драгољуба Рељића, Горана Змијањца и Милана Петковића због неизвршавања одлуке Уставног суда БиХ у вези са референдумом у Републици Српској.

Њих Тужилаштво терети да су, као предсједник и чланови Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске, као "службена лица у институцијама ентитета, одбили да изврше коначну и извршну одлуку Уставног суда БиХ, те починили низ радњи и активности на спровођењу референдума о Дану Републике". /

Извор: Глас Српске