latinica  ћирилица
15/07/2017 |  10:38 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Радмановић: Група појединаца у БиХ ради шта им се свиђа

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић сматра да не постоји Савјет министара и каква-таква власт у БиХ, већ група појединаца који не одговарају ни својим партијама, већ раде шта им се свиђа.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је навео да то показује и расправа о извјештају о раду Савјета министара БиХ за прошлу годину, коју не прихватају ни странке у власти.

Према његовим ријечима, скоро да нема посланика или делегата који може да разумије шта је у том извјештају написано.

"Данас ниједан дом, ни Савјет министара, не раде оно што би требало, већ ствара конфузију у БиХ. Раније није било тако...Нажалост, нећемо изаћи из ове ситуације до наредних избора, а то је врло, врло дуго", рекао је Радмановић за сарајевску штампу.

Сматра да се само дијалогом може кренути са мртве тачке када је ријеч о Реформској агенди и отварању преговора са ЕУ.

"Чини ми се данас не постоји договор ни у оквиру партија, а камоли међу партијама. Рјешење је концепт који ћемо остваривати и у којем се зна ко ће шта радити", рекао је Радмановић.

Истиче да озбиљни политичари имају резервну варијанту, те да се, ако не иде један концепт, иде с другим с циљем да се иде напријед. Он је навео да трвења између власти и опозиције долазе до изражаја у тешким ситуацијама, те да то није само случај у Републици Српској.

"Добро је да имамо различита мишљења ако ће то водити напретку. Сада није видљиво да је опозиција квалитетан коректив", рекао је Радмановић.

Он је додао да је, када је ријеч о странкама у власти, логично да постоје различита мишљења, којих у јавности "и нема колико би се могло очекивати", те подсјетио да је посљедње ескалирало у вези са докапитализацијом Рудника Љубије, али да је коалиција доста чврста.

Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а, каже да припада најмоћнијој политичкој опцији у Републици Српској која има значајан број кадрова, која ће морати да води рачуна и о најбољим из својих редова и о коалиционим партнерима.

Он је додао да у СНСД-у очекују да ће у мају наредне године имати кандидате за наредне изборе.

Извор: СРНА