latinica  ћирилица
15/07/2017 |  15:00 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Конституисан главни одбор ДНС-а (ВИДЕО)

На првој сједници главног одбора ДНС-а, одржаној у Приједору, за замјеника предсједника ове политичке партије, изабран је Недељко Чубриловић.
ДНС - Главни одбор - Фото: РТРС
ДНС - Главни одборФото: РТРС

Потпредсједници су Споменка Стевановић и Дарко Бањац. Проглашен је и главни одбор, генерални секретар и предсједништво.

Сједницом главног одбора завршено је унутарстраначко конституисање. Верификовани су мандати за 161-ог члана главног одбора ДНС-а.

- Ја се надам да ће овај мандат бити успјешнији од свих осталих и да ћемо постићи боље резултате на следећим парламентарним изборима него што смо имали у прошлим периодима. ДНС има подршку народа има позитивну енергију, руководство треба то да искористи, ја се надам да ће овај главни одбор и ово руководствио знати ту прилику да искористи - истакао је замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић.

Генерални секретар ДНС-а је Драгутин Родић, а конституисано је и предсједништво странке од 21 члана. На сједници одбора разматрана су битна питања рада коалиције и Републике Српске. 

- Спремно смо за ову коалицију. Мишљење нам је да требамо имати кандидата свога за једну од двије функције предсједника републике или члана предсједништва и да су то теме које ћемо ми у наредном периоду послије годишњих одмора на састанцима са коалиционим партнерима наметати - нагласио је предсједник ДНС-а Марко Павић.

Предсједник ДНС-а, Марко Павић, истакао је да је став ове странке да владу не треба дирати него јој треба дати додатну снагу да она буде фактор стабилности у Републици Српској и у БиХ.