latinica  ћирилица
15/07/2017 |  18:30 | Аутор: РТРС

Египатска полиција испитује мотиве нападача из Хургаде

Египатска полиција испитала је осумњиченог за убиство двије Њемице и рањавање још четири особе на плажи у Хургади. Тужилаштво је саопштило да још нису потврђени мотиви нападача.
Напад у Хургади - Фото: Screenshot/YouTube
Напад у ХургадиФото: Screenshot/YouTube

Према наводима правосудних извора, који нису именовани, нападач је признао да дијели идеологију Исламске државе, иако Исламска држава није преузела одговорност, преноси АФП. 

Они су додали да је осумњичени за напад у петак, 28-огодишњак из провинције Кафр ел Шејх у делти ријеке Нила, сјеверно од Каира, пребачен у престоницу Египта на испитивање. 

Истовремено, тужилаштво је саопштило да још нису потврђени мотиви нападача и позвало медије да "престану да прибјегавају спекулацијама или иду испред истраге",

Њемачко Министарство спољних послова потврдило је раније данас да су двије жене, које су убијене у нападу ножем на плажи у Хургади, држављанке Њемачке.

Како је навео Ројтерс, нападач је препливао са јавне плаже до плаже хотела "Захабија", гдје је усмртио двоје и ранио двоје, а напао још двоје на оближњој плажи одмаралишта "Сани дејз ел Паласио", саопштили су безбједносни званичници.

Како је АП претходно пренио, на друштвеним мрежама појавиле су се фотографије и снимци послије напада, а на једној од фотографија на Твитеру, чија аутентичност није потврђена, види се како је нападач, који је ухапшен, стављен у импровизовани кавез на колицима.

Агенција је пренијела речи неименованог египатског безбједносног званичника да је нападач намјеравао да нападне искључиво странце.

Нападач је, према његовим ријечима, младић у двадесетим годинама који је на арапском током напада викао - "Склоните се, не желим Египћане".

Како је рекао, мушкарац је имао црну мајицу и фармерке и носио је нож.

Извор: РТС, Танјуг