latinica  ћирилица
16/07/2017 |  09:11 ⇒ 17/07/2017 | 09:19 | Аутор: РТРС

Алармантно у Херцеговини – ватрена стихија пријети кућама! (ВИДЕО)

Алармантно у љубињским селима Пустипуси и Обзир. Ватра се, ношена вјетром, приближила кућама, гдје мјештани бране своју имовину. Пријети опасност и да пожар прекине путну комуникацију Љубиње - Требиње.
Пожар Љубиње - Фото: РТРС
Пожар ЉубињеФото: РТРС

Командир Ватрогасне јединице Љубиње Миодраг Илић поручио је да ће, ако и ујутро буде слична ситуација, тражити хеликоптерску интервенцију. У селу Мркаљи пожар је под контролом, као и у требињском селу Седлари.
Ево како је данас изгледала борба против ватрене стихије.

Ватра, ношена вјетром, запријетила је кућама и другим објектима у селу Котези. Брза реакција мјештана и припадника ватрогасне јединице из Љубиња и њихових колега из Гацка спријечила је ширење пожара.

Љубињским ватрогасцима јутрос су у помоћ стигле колеге из Гацка. Претходна два дана борили су се са пожаром који се активирао на подручју њихове општине.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић наглашава да се ватрена стихија претходних дана , због вјетра, ширила великом брзином и да није било могуће спасити стамбене и друге објекте и стоку који су изгорјели. Посљедње атоме снаге , истиче, дају сви како би спријечили да се нешто слично понови.

Тродневна борба са ватром у Љубињу не јењава. Иако је стање на пожариштима који су били активни претходна два дана под контролом, ипак је и даље ситуација неизвјесна. Додатно је компликују вјетар и неприступачан терен.