latinica  ћирилица
16/07/2017 |  09:28 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

"Град сунца" отворио капије за посјетиоце (ВИДЕО)

У "Граду Сунца" у Требињу отворени су Аква парк и други атрактивни садржаји, једини такве врсте у Републици Српској, у који је компанија Свислајон-Таково уложила око 25 милиона КМ.
Требиње - Аква парк - Фото: СРНА
Требиње - Аква паркФото: СРНА

Новоотворени источни комплекс има дневни капацитет од 5.000 посјетилаца и запошљаваће око 200 људи.

У оквиру комплекса налази се улазни грађевински објекат, Аква парк, Дино парк, шест угоститељских објеката, три дјечије играонице, вип садржај - Галија спа-центар, ресторан и хотел Видиковац.

Власник компаније Свислајон-Таково Родољуб Драшковић је рекао да ће се "Град сунца" развијати у фазама у велики комплекс вриједан око 200 милиона КМ, чиме доказује да неће заборавити Херцеговину из које потиче.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је значај комплекса за цијелу регију, те је посебно захвалио Драшковићу за ентузијазам и патриотизам чији су резултат импозантно урађени објекти.

Посјетиоци ће новоотворене садржаје моћи да користе већ крајем ове недјеље, а првих седам дана биће бесплатан улаз.

Цјелокупан "Град сунца" гради се у пет фаза, а по завршетку запошљаваће око 1.700 људи и имаће смјештајни капацитет од 20.000 посјетилаца дневно.

У даљој градњи слиједи изградња комплекса варош-чаршија, у којој ће се налазити културни споменици, вјерски објекти, угоститељски објекти и смјештајни капацитети.

Након тога, слиједи фаза која ће обухватати изградњу комплекс хотела и спортских садржаја, затим ће бити грађен комплекс од 460 типских вила, а на крају ће бити засађене плантаже карактеристичног воћа за херцеговачку регију, као и засади винове лозе.

У културно-умјетничком програму синоћ је учествовало градско Културно-умјетничко друштво "Алат-Свислајон" из Требиња.

Церемонији отварања источног комплекса присуствовало је више хиљада грађана.

Извор: РТРС/СРНА