latinica  ћирилица
16/07/2017 |  15:09 ⇒ 17/07/2017 | 09:19 | Аутор: РТРС

Балабан, Шибаревић и Вукајловић напустили ДНС

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан и одборници Ненад Шибаревић и Стојан Вукајловић напустили су ДНС и поднијели оставке на све функције у странци.
Будимир Балабан - Фото: СРНА
Будимир БалабанФото: СРНА

На овај потез су се одлучили, како наводе у отвореном писму, јер не желе да раде у окружењу какво је тренутно у ДНС-а, а посебно бањалучком одбору, који су "у власништву пар људи окружених све већим бројем поданика и полтрона" и гдје се "све више ради о остваривању интереса неколицине моћних".

"Ту напросто више нема мјеста за интресе грађана, привредника, академске заједнице, културних и спортских радника, новинара и других професија", наводи се у писму упућеном грађанима, предсједнику и члановима ДНС-а.

Балабан, Шибаревић и Вукајловић тврде да никада нису били ничији поданици, ни послушници, да служе једино грађанима који су их бирали и да су у ДНС-у спријечени да то раде.

"Одлуком о напуштању ДНС-а желимо да прекинемо мучну ситуацију одуговлачења оних у бањалучком одбору који би да нас искључе, а не знају како. Њима смета наш отпор подаништву, наша отворена непослушност, која је произашла из жеље да укажемо на то да партија не може бити приватно власништво неколицине људи, служећи им за спровођење личних интереса и интереса групације полтрона и улизица који их окружују", наводи се у писму.

Од предсједника ДНС-а Марка Павића траже да се стави тачка на све прозивке и оптужбе које су им упућиване из странке, те очекују да разумије и прихвати разлоге због којих иступају из ДНС-а, а да оне који нису поданици и полтрони у странци својим ауторитетом заштити од уцјена и пријетњи бањалучког страначког врха и њихових поданика.

Извор: СРНА