latinica  ћирилица
16/07/2017 |  17:13 | Аутор: РТРС

"Игокеа" побједник омладинског турнира у кошарци

Омладинци Кошаркашког клуба "Игокеа" из Александровца код Лакташа побједници су Међународног омладинског турнира у кошарци, који је данас завршен у Милићима.
Игокеа - Фото: РТРС
ИгокеаФото: РТРС

"Игокеа" је у финалном мечу била боља од домаћег "Боксита", којег је побиједила резултатом 39:33.

Треће мјесто на турниру освојили су млади кошаркаши "Радничког" из Крагујевца, а четврто требињски "Леотар".

Најбољој екипи, уз побједнички пехар, припала је и новчана награда од 2.000 КМ, другопласираној 1.500 КМ, трећепласираној 1.000 КМ, а екипи која је освојила четврто мјесто 500 КМ.

Пехаре и награде добили су и најбољи играч турнира Јован Лаловић из "Боксита", те његов клупски колега Бојан Маџаревић, који је био најуспјешнији у извођењу "тројки".

Тренер кошаркаша "Игокее" Жарко Милаковић рекао је новинарима да су оправдали улогу фаворита, с обзиром на то да су клуб са највећом репутацијом који је наступао на турниру.

"Ова дјеца треба да расту кроз овакве турнире и овакве утакмице и да сутра заиграју у првом тиму у АБА лиги, што нам је циљ у клубу", истакао је Милаковић.

Тренер домаћег тима и члан организационог тима турнира Предраг Сушић честитао је побједничкој екипи, те нагласио да је и друго мјесто, које су освојили кошаркаши "Боксита", велики успјех.

На тродневном турниру у Милићима учествовали су клубови "Гласинац" са Соколаца, "Игокеа" из Александровца, бијељински "БН плус", "Врело" из Чајнича, "Леотар" из Требиња, "Раднички" из Крагујевца, новосадска "Војводина" и "Боксит" из Милића.

Турнир је организован у оквиру "Љетног фестивала културе и спорта", чији је организатор и генерални покровитељ компанија "Боксит" из Милића.

Извор: СРНА