latinica  ћирилица
16/07/2017 |  17:54 ⇒ 21:13 | Аутор: РТРС

Завршен тродневни ауто-рели "Козара- Сутјеска" (ВИДЕО)

На Тјентишту је завршен тродневни ауто-рели "Козара- Сутјеска". Финална степеница за стотинак такмичара, који су ове године стигли из БиХ, Србије и Хрватске, била је вожња на полигону спретности и тачности.
Тјентиште - рели -
Тјентиште - рели

Осим аутомобилизма и поштовања саобраћајних прописа, овај рели промовише туристичке потенцијале и повезује Републику Српску.

Спретност, брзина, концентрација, окретање аутомобила под ручном уз обавезну шкрипу ужарених гума- дио су слике завршног спектакла Ауто релија „Козара- Сутјеска“. МАЛО ДУЖЕ КАДАР ИТ ТОН 
Око стотинак такмичара надметало се у више диспциплина и класа. Најбољи као и претходних година возачи из Требиња и Јајца. 

- Најбитније је срећа, возачко умијеће и сојећај за то. Ауто мало и највише срећа - каже побједник Турист Класа 1 Вучко Бешлић.

-  Волим дружење ауто спорт, најважније је спретност возача. Брзина има и до аута али возач је главни, џаба брзина - додао је побједник СПРИНТ класе Давор Сикима.

Смотра возачких вјештина, познавање и поштовање саобраћајних прописа организује се дуже од пола вијека. Ову вожњу не пропушта 84-годишњи Емилио Ролих, најстарији учесник, који се стазе и полигона сјећа још из педесетих година прошлог вијека, али ни припаднице њежнијег пола, које запаженим резултатима доказују да аутомобилизам није само мушки спорт.

- Релије возим од 1952. године, то јест Сутјеску, а друге још и раније. Бавим се тиме стално. Учествоваћу још увијек и мотоцикле сам возао много година. Није ми до престижа, само да се омладина угледа на мене - каже Ролих.

- Даме што више да се укључе, адреаналин и свега има и одлично је - истакла је Драгана Беслаћ из тима Министарства саобрачаћја и веза. 

 Организатори из АМС Републике Српске релијем који је њихов заштитни знак, ове године обиљежавају и значајан јубиле - 25 година рада. 

- Ово је фантастична манифестација дружења, безбједност саобраћаја, ово је уз подршку предсједника Народне скупштине и нашег Министарсва организује АМС РС и да наставе традицију - истакао је министар Саобрачаја и веза у Влади Српске Неђо Трнинић.

Најбољим возачима и побједницима у свим класама уручене су медаље и пехари. Иако је било добрих вожњи - прошлогодишњи рекорди у брзини нису оборени.