latinica  ћирилица
16/07/2017 |  19:35 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Станари: Одржан први "Гастро фест"

У Станарима је вечерас одржан први "Гастро фест" на којем су кулинарске вјештине и гастрономску понуду представили локални ресторани, произвођачи здраве хране, те ловачко и риболовачко друштво са подручја ове општине.
Станари - "Гастро фест" - Фото: СРНА
Станари - "Гастро фест"Фото: СРНА

Организатор манифестације је Спортско–туристичка организација општине Станари, а директор Борис Шљивић рекао је Срни да је ово први јавни догадај оваквог типа на којем су представљени локални производи.

Шљивић је задовољан одзивом и најавио да ће манифестација прерасти у традиционалну са садржајним програмом.

Предсједник станарског Удружења пољопривредних произвођача "Пољопривредник" Михајло Гаврић рекао је да су вечерас изложени готови производи направљени, измеду осталог, од органске малине, ароније, меда, млијека, ракије.

Он каже да је у Станарима регистровано 147 пољопривредних газдинстава, али да се мали број бави и прерадом својих производа, што се у наредном периоду планира промијенити.

Гаврић очекује да ова манифестација прерасте у сајам мале привреде и занатства.

Замјеник начелника општине Станари Денис Стевановић рекао је да ова локална заједница промовише туризам и пољопривредне произвођаче који се баве органском производњом, и подсјетио да је за текућу годину из буџета општине на име подстицаја у пољопривреди издвојено око 200.000 КМ.

Извор: СРНА