latinica  ћирилица
16/07/2017 |  20:10 | Аутор: РТРС

Велики пожар код Сутомора гасе и војска и морнарица

Велики пожар захватио је борову шуму на Голом брду изнад Сутомора у општини Бар, а са ватреном стихијом, осим ватрогасаца из више приморских општина и становништва, боре се припадници Војске Црне Горе и Морнарице.
Пожар - Фото: Getty Images
ПожарФото: Getty Images

Начелник Службе заштите у Бару Велизар Чађеновић рекао је да је пожар избио након 18.00 часова и да је ситуација веома озбиљна те да је то најопаснији овогодишњи пожар са којим се боре барски ватрогасци.

"Ангажовали смо комплетан састав службе, повукли возило из Вирпазара, дошле су колеге из Улциња и Будве, боримо да се одбранимо куће од ватре. Трудимо се и да одбранимо Цркву Свете Петке у Маљевику", рекао је Чађеновић, преносе црногорски медији.

Према наводима мјештана, пламен је у једном моментру стигао и на мање од 100 метара од кућа које су најближе Голом брду.

Ватрогасци имају великих проблема и због јаког вјетра који стално мијења смјер.

Чађеновић је рекао да је због вјетра ватра стигла до самог врха Голог брда, што додатно отежава посао ватрогасцима којима у помоћ прискачу и приватници својим ауто-цистернама.

У акцију се укључила и Морнарица Војске Црне Горе. Због акције је дошло и до наглог одласка купача са сутоморске плаже, па су на магистралном путу од Сутомора ка Буљарици и тунелу Созина формиране велике колоне аутомобила.

Извор: СРНА