latinica  ћирилица
16/07/2017 |  20:41 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Гојковићева и Џанг Деђијанг потписали Меморандум о разумијевању

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић и предсједник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Кине потписали су Меморандум о разумијевању између два парламента, те оцијенили да су односи двије земље на историјски високом ниову.
Џанг Деђијанг и Маја Гојковић потписују Меморандум о размевању два парламента - Фото: РТС
Џанг Деђијанг и Маја Гојковић потписују Меморандум о размевању два парламентаФото: РТС

Гојковићева је навела да је Меморандум о разумијевању још један корак и потврда челичног пријатељства Србије и Кине, које је успостављено захваљујући политици и руководствима двије државе.

Она је подсјетила на значај споразума о укидању виза између Србије и Кине, који је унаприједио сарадњу у области туризма, а отвара и потенцијале за бољу и већу сарадњу на економском пољу, преносе београдски медији.

"У том смислу, очекујемо успостављање директне авио-линије између Београда и Пекинга или неког другог града у Кини", рекла је Гојковићева и захвалила кинеском колеги за донацију рачунарске и техничке опреме Скупштини Србије.

Она је навела да ће се Деђијанг сутра обратити посланицима на посебној сједници, што ће бити његово прво обраћање у некој страној држави.

Деђијанг је поручио да је пријатељство и братство између Кине и Србије непоколебљиво, те да представља консензус лидера и свих друштвених кругова двије земље, што Кина много цијени и вреднује.

"Придајемо велики значај развоју односа сарадње и пријатељства са Србијом и спремни смо да даље учвршћујемо међусобно политичко повјерње и продубљујемо сарадњу за добробит народа обје земље, да остварујемо заједнички просперитет и дајемо допринос за убрзан развој односа и нову страницу сарадње Србије и Кине, али и Кине и земаља централне и источне Европе", рекао је Деђијанг.

Извор: СРНА