X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:08 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Квинтету "Акордеус" прва награда на фестивалу руске музике "Бољшој"

Квинтет хармоника "Акордеус" Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву освојио је златну "Матрјошку" на Фестивалу руске музике "Бољшој" на Мокрој Гори, саопштено је из Унивезитета Источно Сарајево.
Квинтет хармоника "Акордеус" Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву освојио златну "Матрјошку" - Фото: СРНА
Квинтет хармоника "Акордеус" Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву освојио златну "Матрјошку"Фото: СРНА

Фестивал је одржан од 13. до 15. јула, а награду је побједничком Квинтету хармоника "Акордеус" уручио маестро Валериј Гергијев.

Квинтет хармоника "Акордеус" основан у мају 2016. године, а чине га студенти Музичке академије Никола Пантелић, Милица Мухадиновић, Стефан Ћеха, Миљана Ђуровић и Вања Даниловић, под умјетничким руководством Дражана Косорића, а на фестивалу је наступио у оквиру друге категорије од 18 до 25 година.

У оквиру посебне кегорије "Дијалог талената" наступио је студент хармонике Алекса Мирковић и био је то успјешан и запажен наступ овог младог талентованог студента Музичке академије из класе Данијеле Ракић.

У оквиру фестивала, у другој такмичарској категорији наступили су и студенти клавира Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Никола Симовић и Лена Лукић из класе Невене Ћеклић.

Извор: СРНА