latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:32 ⇒ 14:36 | Аутор: РТРС

Донација за педијатрију у Приједору

Група одборника Скупштине града Приједора, заједно са представницима дијаспоре и невладиних удружења, данас је уручила донацију вриједну око 7.000 КМ педијатријском одјељењу болнице "Др Младен Стојановић" у овом граду.
Приједор: Одборници који су донирали намјештај педијатрији - Фото: СРНА
Приједор: Одборници који су донирали намјештај педијатријиФото: СРНА

Донацију чини намјештај и друга разноврсна опрема, неопходна у раду са најмлађим пацијентима.

Један од донатора био је и предсједник Скупштине града Приједора Сеад Јакуповић, који је истакао да се на овај корак одлучио јер је у контакту са грађанима сазнао да ово одјељење и његово особље заслужују високе оцјене.

"А на овај начин, оваквим донацијама, њихове услуге биће још боље", рекао је Јакуповић.

Он је додао да су велику улогу у оваквим активностима одиграле организације као што су "Хумано брдо", Хуманитарна организација "Младост Чараково" и "Мерхамет" Шведске.

Иницијатива за ову акцију потекла је од начелника педијатријског одјељења приједорске болнице Владе Радића.

"Ово одјељење се значајно проширило када је ријеч о кадру. Тако сад имамо бројне супспецијалистичке дјелатности, па су и потребе педијатријског одјељења порасле како за опремом, инвентаром и многим другим стварима", навео је Радић.

Донаторима је захвалио и директор болнице Мирко Совиљ, који је истакао да је медицинској установи понекад тешко да издвоји средства за побошљање услова рада на одјељењима, а који нису директно у вези са медицинским услугама.

"Зато ова донација већег броја људи има велики значај у опремању простора гдје раде медицински радници и гдје бораве наши најмлађи пацијенти", рекао је Совиљ.

Извор: СРНА