X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:48 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

СМ БиХ у сриједу о изградњи моста на Сави код Свилаја

Савјет министара БиХ требало би да у сриједу, 19. јула, разматра извјештај о активностима на реализацији пројекта изградње моста између БиХ и Хрватске преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица ауто-пута на Коридору "Пет це", као и извјештај о активностима у вези са изградњом Пељешког моста.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице Нацрт приједлога за покретање поступка и основа за вођење преговора за измјену и допуну Споразума о преузимању улоге суоснивача за Институт за нестала лица у БиХ.

Пред министрима ће се наћи и извјештај о реализацији Ревидиране стратегије БиХ за спровођење Анекса седам Дејтонског мировног споразума за 2016. годину.

Биће ријечи о Нацрту закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Савјет министара БиХ размотриће Нацрт споразума о привредно-техничкој сарадњи за бесповратну помоћ између Савјета министара БиХ и Владе Кине са основама за закључивање наведеног споразума и Нацрт нота споразума о донацији опреме за безбједносне провјере између Савјета министара БиХ и Владе Кине са основама за закључивање наведеног споразума.

На дневном реду је извјештај о активностима на реализацији документа "Мапа пута са циљем стварања услова за извоз производа животињског и биљног поријекла".

Пред министрима ће се наћи Приједлог одлуке о измјени и допунама Одлуке о формирању координационог тијела БиХ за заштиту и спасавање.

Извор: Срна