latinica  ћирилица
17/07/2017 |  15:21 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Упућен позив инвеститорима из Србије

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић разговарали су данас о могућности учешћа српских инвеститора у изградњи пословне зоне у овој општини.
Источно Сарајево - Ћосић - Вукићевић - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Ћосић - ВукићевићФото: СРНА

Након састанка у Источном Новом Сарајеву, Ћосић је рекао да је данас промовисао концепт пословне зоне како би привукао знатан број привредника. Он је подсјетио да је Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила регулациони план који дефинише подручје пословне зоне, те сет одлука које се односе на повољности у цијени земљишта, условима који се односе на наплату ренте и уређења. Ћосић је рекао да би пословна зона била на површини од 1.500 до 3.000 метара квадратних и да на пола локација имају интересовање домаћих инвеститора.

Амбасадор Србије у БиХ Вукићевић рекао је да га је обрадовала идеја начелника о пословној зони, те да у њој нађу мјеста и општине у Србији са којима су се побратимили.

"Потенцијала има. Наша оријентација јесте да имамо што боље и тешње односе са Републиком Српском, са општинама на локалном нивоу и на нивоу република, и да та сарадња буде и на добробит и Србије и људи са ове стране Дрине", истакао је српски амбасадор.

Он је додао да ће заложити сав свој труд и ауторитет да се дође у фазу конструктивног партнерства и да реализација тог пројекта буде примјер добре сарадње, јер за то постоји и потреба и основа.

Извор. СРНА