latinica  ћирилица
17/07/2017 |  16:58 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Бијељина: У први шест мјесеци ове године 16 одсто више туриста него лани (ВИДЕО)

Бијељину је у току првих шест мјесеци ове, у односу на исти период претходне године, посјетило 16 одсто више туриста него у истом периоду лани. Број ноћења повећан је за око 8 одсто, податак је Туристичке организације овог града. И поред позитивног тренда, из Туристичке организације сматрају да је потребно још много радити на презентацији туристичких потенцијала којих Семберија има на претек.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Становници Семберије сматрају да туристички потенцијали које ова регија има нису искоришћени на прави начин и да има много тога што туриста мора обићи и отићи кући задовољан.

Препоруке Туристичке организације су центар Бијељине, Етно село Станишићи, Бања Дворови, обала ријека Дрине и Саве, а у посљедње вријеме све је више развијен и вјерски туризам.

У Туристичкој организацији свјесни да се на промоцији туристичких потенцијала мора много више радити, како би се искористио повољан географски положај и близина двије државе.

"Радимо на повећању квалитета услуге и сарадњи у погледу промоције женског предузетништва, ловног туризма, сеоског туризма, риболовног туризма. Ми нисмо задовољни дужином задржавања туриста овдје, испод смо републичког просјека, овдје је развијен транзитни туризам", рекао је Миливоје Ера, референт за маркетинг Туристичке организације Бијељина.

Да туризам у Бијељини има велики потенцијал показује податак да се приход од туризма процјењује на око 20 милиона марака годишње. Ипак, да има доста проблема, примјер је сувенирница у којој због административних препрека, још није продан ниједан сувенир, иако је отворена и ради већ више од годину дана.

Опширније погледајте у прилогу.