latinica  ћирилица
17/07/2017 |  18:54 ⇒ 18/07/2017 | 11:10 | Аутор: РТРС

Још једна скандалозна конференција Драгана Мектића (ВИДЕО)

Након замјерки Бакира Изетбеговића ХДЗ-у што коалира са СНСД-ом, и БХ министар безбједности Драган Мектић обрушио се данас на састанак СНСД-а и ХДЗ-а у Мостару.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Хвалио је Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ и тужитељку Далиду Бурзић.

О институцијама Српске и функционерима ништа добро.

Као и обично, ријечи није бирао, а квалификације су прелазиле границу пристојности.

Док је позивао СДС на историјско помирење са Бошњацима, коалицију СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, Мектић је етикетирао усташком и, из њему знаних разлога, у тој причи прозвао СНСД-овог шефа Клуба посланика Сташу Кошарца:"...на све то онда има и онај Сташа Кошарац који дода, има свој коментар...коме би ја послије оног састанка у Мостару додао испред имена У."

Ово није први пут да Мектић вербално напада на мој кредибилитет, а по мојим сазнањима није ни посљедњи, одговара Кошарац.

- То нажалост највише говори о њему. У посљедње три године умјесто да се трудио да буде министар који ће радити у интересу Републике Српске, он је изабрао сасвим други пут, а то је да буде хумориста с једне стране и с друге стране да се нађе у улози Србина који је потпуно лојалан Бакиру Изетбеговићу и политикама СДА и ја бих се на томе зауставио, истиче Кошарац.

- То је заправо јавни позив на ликвидацију Сташе Кошарца и свих нас који смо присуствовали том битном састанку. Овдје се поставља питање зашто инсистуције БиХ ћуте и не реагују и право је питање јесмо ли на крају ових бедастоћа или се врата пакла лагано отварају у БиХ, пита се Никола Шпирић, посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ.

Мектић тврди да је коалиција СНСД-ХДЗ погубна за БиХ, да у Мостару није разговарано о економским питањима, већ ОБИ, јер истражује криминал.

Оптужује ХДЗ-ове министре да су у Савјету министара оборили споразум о транспортној заједници, те да ће предложити СДС-у да убудуће, када је ријеч о хрватским интересима, консултују ХДЗ 90.

Мектић позива Бошњаке да сједну заједно и направе историјско помирење.

Састанак у Мостару Мектић је искористио и за прозивање в.д. главног тужиоца Гордане Тадић:"...која је чисто под политичким утицајем и извршава само политичке диктате ове коалиције, како бих је ја назвао, за дом спремни или како..."

Због овога је Тадићева упутила акт Високом судском и тужилачком савјету, али и Савјету министара, тражећи предузимање свих мјера у циљу њене заштите, јер Мектићеве изјаве, истиче, садрже неосноване и апсолутно неистините наводе усмјерене на њену дискредитацију.

Додаје и да овакве изјаве нису примјерене носиоцу министарске функције.

Мектић и данас истиче да би на мјесту Тадићеве радије видио Далиду Бурзић. Демантовао је да је Аднан Длакић из његовог кабинета био припадник одреда Ел Муџахедин, и да је ријеч о замјени идентитета.

Док Џевад Галишавеић, стручњак за безбједност, и данас стоји иза изнесених тврдњи, Мектић га прозова за његову ратну прошлост.

Једине ријечи хвале Мектић је имао за рад Далиде Бурзић и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.