latinica  ћирилица
18/07/2017 |  08:45 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Црна Гора: Могућа нова евакуација становништва на Луштици

Пожар на Луштици у Црној Гори и даље је активан, а екипе су на терену и у Забрђу код Обосника саопштено је из Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Пожар - регион - Фото: РТРС
Пожар - регионФото: РТРС

"Тренутно нису угрожени стамбени објекти и становништво, али се ситуација мијења из сата у сат. Постоји могућност да ће поново бити потребна евакуација становништва", наводи се у саопштењу из Директората.

Пожари на Росама и Рту весело на подручју Херцег Новог јутрос су под контролом.

"На локалитету Обосник пожар је активан од поноћи и захватио је шуму. Становништво и стамбени објекти нису угрожени, а Служби заштите и спасавања Херцег Нови помажу колеге из Тивта и припадници Добровољног ватрогасног друштва `Кртоли`", наводи Директорат.

На територији општине Бар активан је пожар у Сутомору на Голом брду, али је локализован. Пријављен је и један пожар ка Паштровићима, али није угрожено ни становништво ни стамбени објекти.

У Будви је активан пожар на Паштровској гори, али је под контролом, у Котору нема активних пожара, али екипе и даље дежурају.

Од црногорски приморских општина јутрос једино у Улцињу нема проблема са пожарима.

У централном дијелу Црне Горе активни су пожари у Подгорици, који су захватили неприступачна мјеста у брдима.

На територији општине Цетиње активни су пожари у Марковини, Ластви Чевској и Госпоштини, а у Даниловграду у селима Загарач и Слапи. Ни на овим локалитетима нису угрожени ни становништво ни стамбени објекти.

"У никшићкој општини активни су пожари у Дреновштици, Богетићима и на брду Товић. Екипе су се упутиле ка Рудинама, али не знају колики је обим пожара, док не стигну на лице мјеста", саопштено је из Директората.

Извор: СРНА