latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:53 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Реаговање Длакић Аднана на прилог РТРС-а

Адвокатска канцеларија "Санел Незирић" у име Длакић Аднана поднијела је захтјев за исправку изражавања на прилог објављен на порталу РТРС-а од 15.07. 2017.
Адвокатски уред Санел Незирић (фото: Илустрација) -
Адвокатски уред Санел Незирић (фото: Илустрација)

Као пуномоћник Длакић Аднана из Јабланице, запосленика Министарства безбједности Босне и Херцеовине, на радном мјесту стручни савјетник за борбу против привредног криминала у Одсјеку за борбу против организованог криминала и корупције, сектор за борбу против тероризма, организованог криминала и злоупотребе наркотика, подносим захтјев за исправку изражавања, наводи се у писму ове адвокатске канцеларије.

Наиме, у емисији "Вијести" дана 15.07. 2017. године на Вашој телевизији је објављен интервју  Џевада Галијашевића у којем су изнесене неистините чињенице, те на порталу РТРС под називом "Сарајевски апсурди – Мектићев савјетник бивши припадник бригаде "Ел –муџахедин".У тој емисији је изнесена неистинита тврдња: "На списку припадника одреда "Ел – Муџахедин" под редним бројем 573 заведено је и име Аднана Длакића", те да 22 године након окончања рата Длакић је стручни сарадник за борбу против привредног криминала у Министарству безбједности БиХ. Нетачна је тврдња, неистинита да је Длакић (Салема) Аднан рођен 1978. године у Мостару било када био припадник јединице Ел-Муџахедин, јер је исти рођен 1978. године и пунољетсво је напунио када је рат завршен, тачније 1996. године, а војни рок је служио тек у периоду од 16.10.2002. до 06.04.2003. године о чему постоји и званична евиденција у Одјелу за одбрану општине Јабланца, наводи се у реаговању, адвокатске канцеларије "Санел Незирић".