latinica  ћирилица
18/07/2017 |  11:52 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Уручени кључеви 10 кућа у Бањалуци

Завршена је изградња првих 10 кућа у оквиру друге фазе Пројекта ОПЕЦ, а ускоро би требала да буде обављена и примопредаја преосталих 26 стамбених јединица.
Уручивање кључева - Блаж Дујловић - Фото: РТРС
Уручивање кључева - Блаж ДујловићФото: РТРС

Изјавио је ово министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, поводом техничког пријема и уручења кључева завршених кућа у Бањалуци.

Чордаш је нагласио да је ОПЕЦ 2 посебно значајан због тога што је друга фаза Пројекта настала као резултат уштеда које је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске остварило током реализације Пројекта изградње стамбених јединица ОПЕЦ у 2014. години, када је изграђено 170 кућа.

- Саму могућност да обезбиједимо кров над главом за ових 36 породица, створили смо прије три године, када смо током провођења јавних набавки и имплементацији Пројекта уштедили око 500.000 евра, и то је оно што овај пројекат чини јединственим. Задовољство ми је што смо ово успјели да реализујемо и што сада имамо прилику да кажемо да смо за све ове породице ријешили једно од највећих животних питања, а то је стамбени простор, додао је Чордаш.

Свјетница министра Марија Рапо уручила је кључеве корисницима Блажу Дујловићу и Анти Ганићу, који су рекли да су задовољни извођењем радова, као и квалитетом материјала за изградњу.

У оквиру друге фазе Пројекта ОПЕЦ предвиђена је градња 36 стамбених јединица по систему “кључ у руке“, а поред 10 кућа које су предане на кориштење у Бањалуци, ускоро ће бити завршене четири у Градишци, по три у Добоју, Котор Вароши и Фочи, по двије у Дервенти, Калиновику, Приједору и Шипову, те по једна у Броду, Братунцу, Новом Граду, Пелагићеву и Требињу.