latinica  ћирилица
18/07/2017 |  15:22 | Аутор: РТРС

Због рођења дјетета Ђоковић неће играти на Лејвер купу

Роџер Федерер саопштио је да Новак Ђоковић неће учествовати на премијерном Лејвер Купу, због рођења другог дјетета.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

"Новак ми је већ рекао да неће играти јер у том периоду очекује рођење другог дјетета. Још увијек чекам одговор од Ендија Мареја, не знам да ли ће играти, али би свакако било сјајно", рекао је Федерер.

Легендарни Швајцарац један је од организатора егзибиционог турнира, који је на програму од 22. до 24. септембра у О2 Арени у Прагу, на ком ће се такмичити играчи из Европе против остатка свијета. По шест играча представљаће Стари континент, односно остатак свијета – четворица обезбјеђују учешће на основу пласмана на АТП листи, док преосталу двојицу бирају селектори двије екипе.

Европску селекцију са клупе  предводиће чувени Швеђанин Бјерн Борг, а остатак свијета Американац Џон Мекинро. Очекује се да или Стан Вавринка или Марин Чилић замијене српског играча, док су остали чланови тима Европа, осим Федерера, Марија и Рафаела Надала, према одлуци Борга, Чех Томаш Бердих и Аустријанац Доминик Тим. С друге стране, према ренкингу, своје мјесто требало би да заузму Кеи Нишикори из Јапана, Канађанин Милош Раонић, Џек Сок из Сједињених Америчких Држава и Аустралијанац Ник Кирјос, пети члан, по избору 'Биг Мека' биће његов сународник Џон Изнер, док се име шестог још увијек није познато.

Идеја организатора и Федерера јесте да Куп, који носи име живе легенде тениса и Аустралије, Рода Левера сваке године организује друга земља.

Извор. Независне новине