latinica  ћирилица
18/07/2017 |  15:32 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Мирослав Мута Николић преузео Партизан

Нови-стари тренер КК Партизан Мирослав Мута Николић потписао је данас трогодишњи уговор са црно-бијелима и на тај начин послије 19 година вратио се у клуб са којим је 1997. године освојио шампионску титулу.

"Данас смо тек ставили потпис на трогодишњи уговор, мислим да ћемо имати добру сарадњу и да ће око Партизана бити добра атмосфера. Моја идеја је да вратимо Партизан начину рада из ''96 и ''97 године када сам био тренер, да потписујемо мале уговоре, негде где је реалност с обзиром на тешку ситуацију. Надам се да ћемо довести пар младих играча који ће потписати уговоре на три или четири године и да ћемо опет бити најталентованија екипа у земљи као некад. Жеља нам је да кроз сезону-две створимо два-три репрезентативца наше земље и да растемо. Такав концепт захтева да стрпљење свих, и нас у клубу и навијача", рекао је НИколић за сајт клуба.

Николић је прошле сезоне са великим успјехом предводио Динамик, а прије тога радио је у крагујевачком Радничком, Будућности из Подгорице, са којом је освојио две титуле, Хемофарму, Црвеној звезди, Војводини, БФЦ-у, Аполону и Автодору. Истовремено, Николић је као члан стручног штаба репрезентације, прво са Жељком Обрадовићем, а потом са Сашом &ЕТХ;орђевићем освојио сребрне медаље на Олимпијским играма у Атланти 1996. и Рију 2016, затим титуле првака свијета 1998, првака Европе 1997. као и сребро на Свјетском првенству 2014. године.

Извор: Агенције