latinica  ћирилица
18/07/2017 |  15:34 | Аутор: РТРС

Дом народа ПС БиХ сутра о Изборном закону БиХ

Предсједавајући Клуба Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Халид Гењац, изјавио је данас у Сарајеву да ће се овај дом на сутрашњој сједници изјаснити о приједлогу измјена Изборног закона БиХ који је у парламентарну процедуру упутио Клуб Хрвата.
Халид Гењац (Фото:bportal.ba) -
Халид Гењац (Фото:bportal.ba)

"Ми смо данас добили на писарницу Парламентарне скупштине БиХ одлуку Уставног суда БиХ и тиме су испуњени услови да на сутрашњој сједници Дома народа буде стављен на дневни ред приједлог Клуба Хрвата, и о томе ћемо се сутра изјашњавати", рекао је Гењац.

Он је истакао да је тешко предвидјети исход гласања, али да ће Клуб Бошњака гласати против, због раније наведених разлога.

"Уколико Дом народа усвоји такав приједлог, ићи ће на Представнички дом. Моја процјена је да је могуће да приједлог усвоји Дом народа, али тешко Представнички дом због познатог расположења странака у том дому", појаснио је Гењац.

Према његовим ријечима, након што буде позната судбина хрватског приједлога, односно уколико не буде усвојен, СДА ће доставити у парламентарну процедуру приједлог закона који је сачинила њена група експерата.

Уставни суд БиХ утврдио је на сједници 6. јула да хрватским приједлогом није повријеђен витални интерес бошњачког народа у БиХ.

Извор: СРНА