latinica  ћирилица
18/07/2017 |  15:45 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Пале- Ускоро реконструкција тунела Каловита брда (ВИДЕО)

У Палама се ускоро може очекивати реконструкција тунела Каловита брда који се налази на улазу у ову општину.
Пале - Фото: РТРС
ПалеФото: РТРС

Вриједност пројекта је милион и по марака, а најповољнији понуђач, како је најављено на данашњем састанку руководства Путева Републике Српске и општине Пале, требало би да буде изабран 1. августа.

Реконструкцијом тунела Каловита брда - Пале би коначно требало да добију савремену капију на улазу у ову локалну заједницу. Биће обновљене коловозне траке, одводне цијеви, а постојећа дотрајала свјетлосна сигнализација биће замијењена новом и модернијом.

В.д. директора Путева Републике Српске Ненад Нешић најавио је да ће 1. августа бити изабран извођач радова овог капиталног пројекта за Пале.

Радови би требало да трају мјесец дана, а посебну пажњу изискује питање заустављања и преусмјеравања саобраћаја у том периоду.

Начелник општине Бошко Југовић каже да ће прије почетка радова бити саниран пут преко Каловитих брда који ће бити коришћен као алтернативни пут при изградњи тунела. Истиче и да ће тај пут бити уврштен у инвестиционе активности у наредним годинама.

Осим о тунелу Каловита брда, на састанку је разговарано и о другим приоритетима саобраћајне инфраструктуре у Палама.

Нешић је рекао да је идуће године планиран наставак изградње пута Јасик - Триангла, јер је то један од приоритета, те да ће Путеви Републике Српске настојати да се рехабилитује пут кроз Пале ка Подграбу.

Посебна пажња посвећена је и растерећењу пута према Јахорини, што је повезано са припремама за наредну зимску сезону.