latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:13 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Брчко- Кружни токови за безбједнији саобраћај (ВИДЕО)

Брчко ће, осим једног, на подручју града имати још седам саобраћајних кружних токова. Средства за почетак изградње већ су на рачуну ЈП Путеви.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Чека се пројектна документација Владе Дистрикта и изградња може да почне, тврде у Путевима, који ће читаву изградњу финансирати са око два милиона марака.

Скупштина дистрикта Брчко је усвојила приједлог ЈП Путеви да, осим моста у Крепшићу на магистралном путу Бањалука - Брчко, гради још седам кружних токова у граду. Из Владе најављују да неће бити застоја у изради пројектне докуменатције, осим за три - четири кружна тока, због неријешених имовинско-правних односа.

Мирослав Мишкић, директор ЈП Путеви, Брчко, каже да ће за неке кружне токове бити потребна експропријација земљишта, што ће продужити процес, а биће потребно и да Влада одреди одређена средства за ту намјену.

И већина средстава за изградњу је оперативна, остало је још само 500 хиљада марака, која ће такође бити прикупљена прије израде докуменатције.

Мишкић каже да има око 1,5 милиона марака из добити из претходних година који су издвојили за градњу.

И у полицији су одахнули. Нове саобраћајнице ће, кажу, умногоме допринијети да учесници у саобраћају буду безбједнији. Удеса ће бити мање, а највише их је било током викенда, када је и највише учесника у саобраћају у алкохолисаном стању.

Портпарол полиције Брчко Халид Емкић каже да ће полицији и грађанима помоћи што ће бити бржа фреквенција саобраћаја, те да ће се сви возачи осјећати сигурније када буду имали могућност кретања преко безбједних раскрсница.

Како буде пристизала пројектна документација, тако ће почети и изградња кружних токова, кажу у Путевима. Претпостављају да би у овој грађевинској сезони могла да буде завршено три или четири кружна тока.