latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:31 | Аутор: РТРС

Међународна награда лабораторији Рафинерије нафте Брод

Лабораторија Рафинерије нафте Брод освојила је награду "Еxцелленце" за учешће у међулабораторијским упоредним испитивањима квалитета дизел горива које је организовао независни инсититут "Иис" из Холандије.
Рафинерија нафте Брод (фото:bosnamontaza.com) -
Рафинерија нафте Брод (фото:bosnamontaza.com)

Како су поручили из Оптима групе, ова награда је потврда високе техничке, професионалне и стручне оспособљености лабораторије рафинерије, а посебно се истичу резултати везани за испитивање цетанског броја, корозивне стабилности и садржаја нечистоћа. Лабораторија рафинерије је акредитована 2010. године од стране БАТА института захваљујући чему технолошки процес производње и производи који се цертификују пролазе контролу усклађености са строгим правилима међународних стандарда.

"Лабораторија је од тада пратила захтјеве европских и свјетских стандарда, прилагођавала се прописима који се примјењују у ЕУ и свијету", казала је Лјудмила Халатјанц, руководилац лабораторије. До сада су анализирали 114.083 технолошких и помоћних секција, 43.988 контролисаних резервоара и 23.799 цертификованих производа.

Извор. Независне новине