latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:03 | Аутор: РТРС

Давидовић: Министарство ће пружити подршку "Кестенбургу"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић најавила је данас да ће ово министарство пружити финансијску подршку предстојећем Међународном фестивалу студентских позоришта "Кестенбург" у Бањалуци и истакла да овај фестивал за младе има значај у развоју њихове креативности, култури, али и успостављању међународне сарадње.
Јасмина Давидовић - Фото: СРНА
Јасмина ДавидовићФото: СРНА

Давидовићева је током пријема који је у Бањалуци приредила за извршног директора фестивала Александра Пејаковића и уредника фестивала Неду Симић Жерајић, навела да је "Кестенбург" значајан и у погледу квалитетне промоције Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Помоћник министра за омладину Српске Бранка Малешевић истакла је да је досадашња сарадња Министарства и Бањалучког студентског позоришта била успјешна, те очекује да ће овај фестивал постати традиционална манифестација од републичког значаја за промоцију културе, али и омладинске међународне сарадње.

Пејаковић је истакао велику заинтересованост младих људи за овај фестивал, што је, сматра он, од приоритетног значаја, јер говори о квалитету представа које ће наредних дана бити одигране на свим бањалучким сценама.

"Кестенбург" ће бити одржан од 25. јула до 3. августа и на њему се очекује учешће студентских позоришта из 15 земаља.

Фестивал ће бити отворен концертом познатог српског ражисера Емира Кустурице и његовог "Но смокинг оркестра" у дворани "Борик".

Извор: СРНА