latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:19 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Фискултурна сала за ученике у Брањеву код Зворника (ВИДЕО)

Крајем марта ове године почела је изградња фискултурне сале за потребе ученика подручне Основне школе "Вук Караџић" у Брањеву код Зворника, која је изграђена прије осам година.
Фискултурна сала - Фото: РТРС
Фискултурна салаФото: РТРС

Вриједност инвестиције је 400 хиљада марака, од чега ће Град Зворник издвојити 250 хиљада, а Кабинет предсједника Српске Милорада Додика, 150 хиљада марака.

Велики дио радова на изградњи фискултурне сале је завршен. Ученици подручне школе у Брањеву имаће боље услове за наставу.

Ученик петог разреда Ђорђе Пртвар каже да су до сада часове физичког радили у учионицама, а да ће им убудуће бити љепше, јер ће имати своју салу.

Учитељ Новица Станишић рекао је да су се дјеца радовала чим су чула да ће се сала градити, јер је то објекат који заслужује пуну пажњу свих у овом мјесту.

Нова фискултурна сала ће допринијети квалитетној настави физичког васпитања за 260 ученика школе, али и послужити селу за организовање спортских и културних такмичења.

Анђа Ивановић, секретар ОШ "Вук Караџић" Брањево, каже да се радови изводе интензивно и да би за петнаестак дана требало да почне постављање кровне конструкцие, а након тога и унутрашњи радови.

Овим пројектом испунили смо дато обећање становницима Брањева, истичу из Градске управе.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић каже да су током посљедње деценије издвојили око шест милиона марака за изградњу и реконструкцију објеката за предшколско, основно и средње образовање.

Планирано је да фискултурна сала буде завршена до почетка нове школске године.